Covid-19: je geliefden beschermen met een overlijdensverzekering?

 

Ondanks de vele maatregelen die de afgelopen weken zijn genomen om de opmars van Covid-19 een halt toe te roepen, heeft het virus in België alleen al duizenden slachtoffers geëist. 

Hoewel het risico op overlijden door Covid-19 laag blijft, flitsen de mogelijke gevolgen voor je dierbaren wellicht weleens door je hoofd. Zullen ze kunnen rekenen op je overlijdensdekking? Wat als je vandaag nog een overlijdensverzekering wil afsluiten? Is dat mogelijk, en hoe? Een woordje uitleg.

Covid-19-gerelateerd overlijden is gedekt

Een overlijden gelinkt aan een epidemie of pandemie is gedekt. Een overlijdensverzekering komt dus tussen bij een overlijden door Covid-19.

Kan ik een overlijdensverzekering afsluiten tijdens de corona-epidemie?

Zelfs tijdens de pandemie die we momenteel doormaken, kan je een overlijdensverzekering afsluiten. We hebben wel verschillende procedures aangepast en bovendien moet aan bepaalde voorwaarden voldaan zijn. Enkele concrete scenario's:

Is het medische acceptatieproces aangepast?

Afhankelijk van het te verzekeren kapitaal en/of je leeftijd onderga je een medisch onderzoek in het kader van de acceptatieprocedure. Het is momenteel moeilijk om een doktersafspraak te maken en de meeste medische onderzoeken kunnen niet plaatsvinden.

Het is mogelijk dat je verzekeraar zijn regels op het vlak van medische acceptatie heeft aangepast of versoepeld, zodat je je toch kan laten verzekeren.

Als je graag meer info wil over de specifieke voorwaarden van de verschillende verzekeraars, kan je altijd contact met mij opnemen. Ik beantwoord met plezier je vragen.

Ben je besmet met Covid-19 en wil je een overlijdensverzekering afsluiten?

Als je al besmet was vóór je aanvraag, kan je in principe nog altijd een overlijdensverzekering afsluiten. De verzekeraar zal waarschijnlijk wel rekening houden met je huidige gezondheidstoestand bij het bepalen van de premie. Dat is ook het geval als je ziek wordt tijdens het onderschrijvingsproces.

Belangrijk: heb je een longontsteking? Sommige verzekeraars zullen je vragen dit te melden tijdens het medische acceptatieproces. Als dat het geval is, kan de onderschrijving van je overlijdensdekking worden uitgesteld.

Je werd medisch aanvaard, maar wordt ziek vóór het contract gesloten wordt?

Je verzekeraar zal je zeker vragen om elke wijziging in je gezondheidstoestand mee te delen vóór het afsluiten van het contract. Houd er rekening mee dat een verandering in je gezondheidstoestand kan leiden tot een herziening van het tarief of tot uitstel van de start van je dekking.

Nog vragen? Contacteer mij!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Ik help je met plezier verder. Dan bespreken we samen je persoonlijke situatie.